باطری

چگونه باتری ضعیف ماشین را قوی کنیم؟

قوی کردن باتری ضعیف خودرو

یکی از اجزای ماشین که به‌عنوان قلب ماشین شناخته می‌شود، باتری است که به دلیل قیمت بالای باتری، ممکن است خرید باتری جدید برای شما مقرون‌به‌صرفه نباشد. بنابراین در صورتی که به دنبال پاسخ به این سؤال هستید که چگونه باتری ضعیف ماشین را قوی کنیم؟  این مقاله را با دقت بخوانید. در این مقاله به معرفی نقش باتری در ماشین، انواع باتری و روش قوی کردن باتری ضعیف ماشین می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

نقش باتری در ماشین

پیش از پاسخ به سوا چگونه باتری ضعیف ماشین را قوی کنیم؟ باید وظیفه باتری را بشناسیم. وظیفه سیستم الکتریکی ماشین این است که به بخش‌های مختلف ماشین، ذخیره، تأمین و تقسیم انرژی الکتریکی را برساند که عملکرد باتری این است که برق ذخیره شده خود را به دینام می‌فرستد و هنگام استارت خوردن ماشین، با جرقه زدن، ماشین شروع به کار می‌کند.

انواع باتری ماشین

باتری‌های ماشین در دو مدل وجود دارند که در اینجا آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  1. باتری اسیدی: این نوع باتری نیاز به مراقبت کمی دارد و با کد LM شناخته می‌شود. در این باتری، دریچه‌هایی جهت اضافه کردن آب مقطر وجود دارد که در صورت کاهش مایع الکترولیت داخل باتری، می‌توان این مشکل را به‌راحتی برطرف کرد.
  2. باتری اتمی: این باتری که با کد FM شناخته می‌شود، نیاز به مراقبت ندارد. زیرا روی درپوش پلاستیکی آن دریچه‌ای برای اضافه‌کردن اسید وجود ندارد. این نوع باتری‌ عمر طولانی و مقاومت زیادی در برابر اوورشارژ دارد. اما در صورت دشارژ شدن به مدت طولانی، زودتر از باتری‌های اسیدی از کار می‌افتد.

پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تفاوت باتری اسیدی و اتمی را مطالعه کنید.

روش‌های تقویت باتری

اکنون به سراغ سؤال اصلی می رویم. چگونه باتری ضعیف ماشین را قوی کنیم؟ در بعضی مواقع در هنگام روشن کردن ماشین متوجه می‌شوید که موتور ماشین استارت نمی‌خورد و چراغ‌های پشت آمپر نیز روشن نمی‌شوند که این امر نشانگر این است که باتری خودرو مشکل پیدا کرده است که با تقویت کردن آن این مشکل به‌راحتی حل می‌شود که ما در اینجا راه‌های قوی کردن باتری ضعیف خودرو را به شما آموزش می‌دهیم. همچنین پیشنهاد می‌کنیم که مقاله بهترین روش های صحیح نگهداری از باتری خودرو را نیز مطالعه کنید.

1- نصب درست باتری

یک روش قوی کردن باتری ضعیف خودرو نصب محکم و صحیح باتری است که این موضوع در طول عمر و کارایی باتری تأثیر بسزایی دارد. زیرا کوچک‌ترین حرکت و لرزشی باعث می‌شود که اجزای داخلی خودرو از جمله باتری دچار آسیب شوند. پس در صورتی که در جاده‌های پر از دست‌انداز و در مسیرهای پر فراز و نشیب رانندگی می‌کنید، از قرارگیری باتری ماشین در براکت نصب آن مطمئن شوید.

طریقه درست نصب باتری ماشین

2- كنترل خوردگي و زنگ‌زدگي

یک پاسخ اساسی به سؤال چگونه باتری ضعیف ماشین را قوی کنیم؟ تمیز نگه‌داشتن آن است. ترمینال‌های باتری به‌مرور زمان خورده می‌شوند و تمیز نگه‌داشتن آن‌ها، یک روش مناسب در برابر تجمع خوردگی و آسیب دیدن آن است که باعث تقویت باتری ماشین و افزایش طول عمر آن می‌شود.

برای تمیز کردن ترمینال باتری، آن را با برس سیمی آغشته به مخلوط آب و جوش‌شیرین تمیز کنید. سپس کمی آب سرد به ترمینال باتری ماشین اسپری کنید تا جوش‌شیرین از سطح آن پاک شود و در پایان کار، با یک پارچه تمیز ترمینال باتری را تمیز کنید تا خشک شود.

3- محدود کردن مسافت‌های کوتاه

رانندگی‌های کوتاه و سریع مدت، از شارژ کامل باتری ماشین جلوگیری می‌کنند. پس یکی از راه‌های قوی کردن باتری ضعیف خودرو این است که از پیمودن مسیرهای کوتاه با سرعت زیاد جلوگیری کرد. پس با رانندگی‌های طولانی مدت، می‌توان باعث تقویت باتری ماشین شد و در صورتی که از ماشین خود بسیار کم استفاده می‌کنید، یک شارژر باتری قابل‌حمل اتومبیل خریداری کنید که این روش سبب قوی کردن باتری ضعیف ماشین می‌شود و راهی برای پیشگیری از خراب شدن باتری ماشین است.

4- بررسی چراغ‌های ماشین

یکی از اتفاقاتی که ممکن است برای هر کسی رخ بدهد این است که چراغ‌های اتومبیل خود را به صورت تصادفی روشن بگذارد که این موضوع باعث خراب شدن باتری ماشین می‌شود. پس با توجه به وابسته بودن چراغ‌های ماشین با باتری ماشین هر چقدر از چراغ‌های ماشین خود کمتر استفاده کنید باعث بهبود عملکرد باتری ماشین خود می‌شوید.

5- دستگاه تست باتری ماشین

دانستن وضعیت باتری ماشین یک امر بسیار مهم و یکی از راه‌های قوی کردن باتری ضعیف ماشین است که با یک دستگاه تست باتری ماشین، می‌توان میزان ولتاژ باتری ماشین خود را آزمایش کرد و مطمئن شد که باتری ماشین ولتاژ مناسبی دارد یا ندارد اگر ولتاژ باتری ماشین شما مناسب نبود برای رفع این مشکل به دنبال راه‌حل مناسب باشید.

تست باتری برای قوی کردن باتری ماشین

6- پرهیز از تغییرات دمایی

یکی از پاسخ های مهم به سؤال چگونه باتری ضعیف ماشین را قوی کنیم؟ پرهیز از تغییرات دمایی است. گرمای شدید باعث می‌شود واکنش شیمیایی ماشین زیاد و عمر باتری کم شود. سرمای زیاد هم قدرت باطری را کاهش می‌دهد. به همین منظور، بهتر است از روکش‌های عایق‌بندی استفاده کنید. این روش یکی از راه‌های قوی کردن باتری ضعیف ماشین است که باتری خودرو را در زمستان گرم و در تابستان خنک نگه می‌دارد.

7- جلوگیری از خاموش ماندن زیاد خودرو

در صورتی که خودرو در مدت زمان طولانی‌ای خاموش باشد، شارژ آن خالی می‌شود. زیرا با خاموش بودن خودرو، موتور غیرفعال است و دینام‌ها نمی‌توانند باتری را شارژ کنند. پس روش قوی کردن باتری ضعیف ماشین این است که در بازه‌های زمانی مختلف ماشین را برای مدت کوتاهی روشن کرد تا باتری آن شارژ شود.

8- عملکرد مناسب موتور

بررسی منظم موتور خودرو باعث می‌شود که از مشکلات موتور آگاهی یابید و آن را در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف کنید. زیرا مطلوب نبودن کارکرد موتور ماشین باعث فشار به باتری و کاهش عمر مفید آن می‌شود. پس روش قوی کردن باتری ضعیف ماشین این است که هر وقت روغن موتور را تعویض می‌کنید، وضعیت باتری را چک کنید تا اگر خوردگی‌هایی در قطب‌های باتری وجود داشت آن را تمیز کرده و باعث افزایش کارایی باتری شوید.

9- خاموش کردن لوازم برقی خودرو

دینام‌ها هنگامی که ماشین روشن باشد، به کمک موتور ماشین فعال می‌شوند و باتری خودرو را شارژ می‌کنند. اما هنگامی که موتور خاموش است،‌ لوازم برقی خودرو، برق خود را از باتری تأمین می‌کنند که این موضوع به‌تدریج باعث خالی شدن باتری می‌شود.

پیشنهاد میکنیم جهت مشاهده توضیحات و بررسی خرید و قیمت ضایعات باطری ماشین بر روی لینک درج شده کلیک کنید.

بهبود عملکرد باتری ماشین

اکنون می‌توانید باتری ماشین خود را قوی کنید

باتری یکی از اجزای بسیار مهم ماشین است که نگه‌داری مناسب باتری و تقویت آن، بر عملکرد و طول عمر مفید آن تأثیر بسزایی دارد. ما در این مقاله در مورد پاسخ به سؤال چگونه باتری ضعیف ماشین را قوی کنیم؟ صحبت کردیم تا بتوانید استفاده بهینه‌ای از باتری ماشین خود داشته باشید. فراموش نکنید یک به یک موارد گفته شده می تواند هزینه تعویض باتری را برای شما به تعویق بیاندازد و کمک کند مدت زمان بیشتری از باتری استفاده کنید.

بازگشت به لیست

یک نظر در “چگونه باتری ضعیف ماشین را قوی کنیم؟

  1. ناشناس گفت:

    سپاس از این اطلاعات مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *