باطری

تعویض باطری خودرو چطور انجام می شود؟

آموزش تعویض باطری خودرو

باطری‌های خودرو معمولاً بین سه تا پنج سال عمر می‌کنند، به این معنی که اگر هر سه تا چهار سال یک‌بار یک ماشین صفر جدید بخرید، ممکن است نیازی به تعویض باطری مرده نداشته باشید. با این حال، اگر ماشین‌های دست دوم خریداری می‌کنید یا وسیله نقلیه خود را برای مدت طولانی‌تری نگه می‌دارید، به احتمال زیاد نیاز به تعویض باطری آن خواهید داشت. ما در این مقاله، راهنما تعویض باطری خودرو را به صورت مرحله‌ای برایتان آورده‌ایم، پس در ادامه با باطری آنلاین همراه شوید.

چه زمانی باطری ماشین نیاز به تعویض دارد؟

با بررسی منظم وضعیت باطری خود، می‌توانید برخی از علائم رایج مبنی بر نیاز باطری به تعویض را مشاهده کنید. با این‌حال، باطری ماشین ممکن است بدون ارائه هیچ علامت هشدار دهنده‌ای از بین برود. از جمله این علائم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روشن نشدن ماشین در هوای سرد
  • دیر و سخت استارت خوردن ماشین
  • انباشته شدن بقایای پودری روی پایانه‌های باطری
  • چراغ هشدار باطری روی داشبورد
  • سیاه شدن چراغ نشانگر باطری

پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله روشن شدن چراغ باطری را مطالعه کنید.

مراحل تعویض باطری

اقدامات اولیه پیش از تعویض باطری ماشین

  • خودرو را پارک کرده و کاپوت را باز کنید. اولین قدم این است که مطمئن شوید، وسیله نقلیه بی‌حرکت بوده و در مکان امنی قرار دارد.
  • اگر وسیله نقلیه در شیب قرار دارد، یک چرخ، بلوک یا سنگ را پشت تایرهای خودرو قرار دهید.
  • مطمئن شوید که باطری مناسب وسیله نقلیه خود را تهیه کرده‌اید. برای اینکه از مدل‌ باطری مناسب اتومبیل خود مطلع شوید بهتر است از اطلاعات موجود در دفترچه‌ راهنمای خودرو استفاده کنید.
  • برای بازکردن بست‌های روی کابل‌های باطری مطمئنا به آچار یا انبردست نیاز پیدا خواهید کرد، پس بهتر است چنین ابزاری را پیش از تعویض باتری در نزدیکی خود قرار دهید.
  • بهتر است برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی و رعایت ایمنی، هنگام جداسازی باطری از دستکش مناسب استفاده کنید.

راهنما تعویض باطری خودرو به صورت مرحله به مرحله

روش معمول برای تعویض باطری به شرح زیر است:

مرحله 1

کابل ها را از پایانه‌های باطری جدا کنید. برای خودروهایی با پایه منفی، پیچ و مهره‌ای را که گیره کابل باطری را روی منفی نگه می‌دارد، باز کنید (با علامت “NEG” یا منفی برچسب‌گذاری شده‌است). اگر خودروی شما دارای پایه مثبت باشد، ابتدا کابل مثبت را باز کنید.

پیچ و بست های باطری ماشین

مرحله 2

پیچ‌ها یا بست‌های نگهدارنده باطری را برداشته، سپس باطری را بردارید.

توجه: به یاد داشته باشید که پیچ‌های باطری را کجا قرار داده‌اید و اجازه ندهید که زیر ماشین غلت بزنند. همچنین باطری را با استفاده از دستکش بیرون آورید.

مرحله 3

سینی که باطری قدیمی روی آن قرار داشت را بررسی کنید و از استحکام آن مطمئن شوید. در مرحله سوم از آموزش تعویض باطری ماشین، اگر سینی زنگ زده باشد و یا رسوبات خورنده روی آن مشاهده کردید، کمی جوش شیرین را در مقداری آب حل کرده و از این محلول برای تمیز کردن سینی استفاده کنید. همان‌طور که می‌دانید، برای انجام این کار حتما باید از دستکش استفاده شود.

مرحله 4

باطری جدید خود را روی سینی قرار دهید؛ دقت کنید که باطری در همان جهت قبلی خود قرار گیرد.

مرحله 5

پیچ‌ها را روی باطری جدید قرار داده و آن را در جای خود محکم کنید. باطری اکنون باید عاری از هرگونه «تکان» احتمالی باشد.

مراحل عوض کردن باطری

مرحله 6

کابل‌های باطری خود را به ترتیب معکوس که آن‌ها را جدا کرده‌اید، دوباره وصل کنید. مطمئن شوید که همه گیره‌های وصل شده مجددا پایه‌ها را محکم گرفته باشند.

آخرین مرحله تعویض باطری خودرو

از آن‌جایی که باطری فرسوده به دلیل داشتن فلزات سنگینی جزو زباله‌های خطرناک و سمی محسوب می‌شوند، نگهداشتن یا دور ریختن غیر اصولی آن‌ها می‌تواند خطرات فراوانی به همراه داشته باشد. پس می‌توانید از طریق کلیک بر روی لینک و ورود به صفحه باطری فرسوده موجود در سایت ما، جهت دریافت قیمت روز باتری فرسوده و فروش آن اقدام کنید.

کلام آخر

باطری خودرو قلب الکترونیکی آن بوده و نقش مهمی در راه‌اندازی موتور دارد؛ همچنین نیروی لازم برای تمام سیستم‌های الکتریکی خودرو از جمله چراغ، سیستم پخش، شیشه‌ها و… را تامین می‌کند. با گذشت زمان، قطعات فلزی داخلی یک باطری خراب شده و توانایی آن برای نگه‌داشتن شارژ کاهش می‌یابد؛ از همین رو نیاز است که برای تعویض باطری اقدام کنید. ما در این مقاله راهنما تعویض باطری خودرو را به صورت کامل توضیح داده‌ایم و شما می‌‌توانید گام به گام برای عوض کردن باطری فرسوده اتومبیل خود با نمونه جدید اقدام کنید. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تاثیر آفتاب در باتری خودرو‌ و اینکه آیا نور خورشید باعث خرابی باطری می شود؟ را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *